Microdental

Osnovne informacije

Radno vrijeme

  • Ponedjeljak: 08:30-15:30
  • Utorak: 13:30-20:30
  • Srijeda: 08:30-15:30
  • Četvrtak: 13:30-20:30
  • Petak: 08:30-15:30
  • Subota: po dogovoru

Popust

  • Gotovina: 10%
  • Kartice: 10%

O partneru

Dobrodošli u ordinaciju dentalne medicine. Naš cilj su vaši zdravi i čisti zubi, 365 dana u godini. Uspjeh moderne stomatologije leži u održavanju i prevenciji, a ne samo u mogućnostima koje pruža moderna tehnologija.

Inidividualan pristup svakom pacijentu i ugodno okruženje garantiraju da ćete izaći iz naše ordinacije sa zdravim i lijepim osmijehom.

Usluge u ponudi

Konzervativa

Pravovremeno otkrivanje i dijagnosticiranje karijesne lezije omogućava minimalno invazivne zahvate na zubima.

test


Parodontologija

Redovnim kontrolama i održavanjem oralne higijene spriječava se nastanak gingivitisa i parodontitisa.

parodontologija_01 parodontologija_01 parodontologija_01


Ljuskice i press keramika

press_keramika


Implantologija

Dentalni implantat je kirurška komponenta koja se postavlja u čeljusnu kost i služi kao potpora za krunice, mostove, proteze ili ortodontsko sidrište. Implantat je građen od titana a površina mu je obrađena na način da privlači koštane stanice. Takav biološki proces je temelj moderne implantologije i naziva se oseointegracija.

implantologijaNajprije se postavlja implantat te se čeka minimalno 3 mjeseca kada dolazi do oseointegracije, nakon čega je implantat spreman za opterećenje protetskom nadogradnjom.


Mikroendodoncija

Dentalni mikroskop omogućava vidljivost u najnepristupačnije djelove zuba i usne šupljine. Uz povećanje od 20x ishod same terapije je drastično poboljšan. Skraćeno je vrijeme terapije, a uspješnost povećana do 60% u odnosu na standardni protokol.

Mikroendodoncija_01 Mikroendodoncija_01 Mikroendodoncija_01


Smile design

Digitalno planiranje novog osmjeha. Unaprijed se kompjutorski određuje oblik, boja, dužina zuba te definitivni izgled pacijenta.

smile_design


Mikroskop

”You can only treat what you can see”

Briljantnost, komfor, informacije – mikroskop omogućava vrhunsku preciznost i efikasnost te tako podiže stomatološke zahvate na jedan viši nivo.

Primjenom mikroskopa u stomatologiji otvara se jedna potpuno nova dimenzija gdje se problemi rješavaju na razini nedostižnoj za ljudsko oko. Povećanje radnog polja od 20x dozvoljava pristup najnedostupnijim područjima zuba i usne šupljine.

mikroskop_1 mikroskop_1 mikroskop_1Tretirati se može jedino što se vidi – time se skraćuje vrijeme zahvata i povećava komfor i sigurnost za pacijenta.

Multimedija omogućava video i foto prikaz svakog detalja prije, za vrijeme i nakon zahvata te direktno uključuje samog pacijenta u dijagnostiku i rješavanje problema.